Ви там ах***ші 13 нетто??” “- Ало, я вас не чую”. Секрети рекрутера

Ні для кого не секрет, що щодня нам доводиться спілкуватися із різними людьми. Серед цих людей є адекватні і хороші люди, а є і не зовсім.

Рекрутація лежить на межі із психологією, тому хороший рекрутер із досвідом одразу “відчуває” співрозмовника.

Крім того, ми і самі можемо бути адекватами і неадекватами, тому не варто все звалювати на інших.

Уявімо, що ми самі теж є неадекватами. Якщо ми самі неадеквати хоча б на 30%, зустрінемо неадеквата на 60%, то в сумі це аж 90% неадекватності, адже ця риса має здатність плюсуватися. Тому варто знати, як діяти в конкретній ситуації.

Якщо ви недосвідчений рекрутер і людина буквально “тримає вас на лінії” варто використати простий і ефективний прийом який підійде як для новачків, так і для профі: “Ало, я вас не чую”. При цьому варто йорзати телефоном по штанах,

Закінчивши ліричний вступ, перенесемо проблему на сферу рекрутації. Рекрутер має зустрічі з працівниками як у реальному житті, так і багато спілкується з ними по телефону. І сьогодні обговоримо телефонний аспект спілкування.

Рекрутація лежить на межі із психологією, тому хороший рекрутер із досвідом одразу “відчуває” співрозмовника.

Дуже образливо, коли пропонуєш людині хорошу вакансію, а тобі трапилась людина із низьким рівнем культури і ти чуєш у відповідь “Та йди ти на х**”.

В такому випадку не варто опускатися до “культурного рівня” співрозмовника. Хоча, як гласить народна мудрість “Якщо не можна, але дуже хочеться, то можна.” Іноді, щоправда.

У інших випадках, коли людина просто не дає вам покласти слухавку, буквально “тримає вас на лінії” попри те, що ви вже все пояснили і дали вичерпну інформацію за вакансією, а на ваші аргументи, що ви не можете розмовляти продовжує задавати питання щодо роботи, легалізації побуту чи інші – варто використати простий і ефективний прийом: “Ало, я вас не чую”.

При цьому варто йорзати телефоном по штанах або одягу і покласти слухавку. Якщо абонент передзвонить, обов’язково необхідно підняти слухавку, і повторивши три рази “Ало”, “Ало”, “Ало”, роблячи розумні логічні інтервали, сказати що ви зараз у транспорті і передзвоните пізніше.

Слово “пізніше” у даному випадку має унікальне значення. Ви і не обманюєте, але налаштовуєте себе, що передзвоните через 2 роки… або 3.

Рекрутацію провести – не поле перейти. Особливо якщо у тебе в агенції мало хороших вакансій, а шеф постійно підганяє планами і натякає на звільнення, а ти саме отримав чи отримала карту побуту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *