Щоб подіти всі вироблені українцями к*ндери Польща шукає нові ринки збуту

Судячи з засилля вакансій на Фейсбуку на пакування шоколадних яєць, складається враження, що яйця шоколадні дуже скоро витіснять яйця звичайні, якщо цього ще не сталося.

На Фейсбуку сотні, а то й тисячі груп про роботу в Польщі. І майже в кожній такій спільноті є оголошення про пакування шоколадних яєць. Потенційно це мільйони людей. Саме так, вам не почулося. Мільйони українців їдуть працювати саме на пакування шоколадних яєць у штучно створених шоколадних інкубаторах.

За дослідженнями Західноукраїнської Агенції «Їду Бо Анджей Викликає» (ТОВ ЗАї «БаВ»), що стежить за зміною міграційних коливань заробітчан, кожен третій українець, який протягом останніх 5 років їздив в Польщу на роботу чув про вакансії на пакуванні шоколадних яєць з правдоподібно німецькою назвою, а  кожен 5-й працював на подібних фабриках.

Цікаво, що при цьому лише 2% опитаних респондентів віком від 20 до 65 років куштували ці шоколадні яйця.

Що ж так приваблює українців у даних вакансіях поцікавилась кореспондент rekrutera.com Людмила Люта. Вона знайшла жінку, яка працює на такому заводі і ось, що вона дізналась:

«Як же не поїхати коли і умова о праце, і надгодини по умові о праце оплачуються і є їх скільки душа забажає, а житло взагалі під самою «Бедронкою», в одномісних кімнатах, 5 хвилин від роботи. Але на роботу всерівно возять. Безкоштовно», – підсумувала Антоніна з Антонін Хмельницької області, яка вже 2-й рік трудиться в Польщі.

«Дійсно. Вакансії описані так, щоб як магнітом притягувати сотні, а то й тисячі людей. І це дійсно відбувається вже сьогодні», – робить висновок рекрутер і за сумісництвом наш позаштатний кореспондент Світлана Вакантна.

Екскурс в історію

Такі обсяги виробництва шоколадного символу зародження життя почалися не відразу. Польща поступово до цього йшла, ще в 2000-х розвивала інфраструктуру та шукала інвесторів, готових вкласти кошти у розвиток ринку шоколадних яєць. В 2011 була навіть думка вийти на фондовий ринок, а в 2019 відбулися перші спроби створити криптовалюту «шоко-яйко».

Що робити зі збутом?

Міністерство збуту шоколадних виробів апелює до рекрутерів не розміщувати так багато вакансій про шоколадні яйця на Фейсбуку, адже мільйони заробітчан, які їдуть на ці вакансії не лише створюють величезні черги на кордоні.

Серйозною проблемою є потреба збуту надлишкової продукції. «На складах під Вроцлавом знаходиться сила-силенна таких яєць із шоколаду, а щодня приходять все нові партії», – ділиться Пан Вузек Яєчни, працівник одного зі складів, який попросив не називати його справжнє ім’я.

Науковці прогнозують, що існує й інша, куди більш серйозна загроза. Якщо з шоколадних яєць почнуть з’являтися на світ шоколадні курчата, які потім виростуть і будучи дорослими шоколадними курами в свою чергу почнуть нести шоколадні яйця, світ, найімовірніше, чекає катастрофа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *