Українець винайшов пристрій для боротьби з пандемією

Українець у Польщі винайшов пристрій, який зможе внести свій вклад у боротьбу з пандемією. На боротьбу його надихнули зміни, які входять в Польщі із 15 травня, згідно яких можна буде на свіжому повітрі ходити без масок, дотримуючись дистанції у 1,5 метри.

Власне, з останнім пунктом у пана Петра виникли питання. Він задумався, як саме можна виміряти ці 1,5 метри? І придумав! Пан Петро працює столяром під Вроцлавом, тому він вирішив використати для свого пристрою підручний матеріал – 4 легкі дерев’яні планки довжиною 1,5 метри кожна та 2 металеві кільця.

Від нижнього кільця, яке трохи ширше талії, відходять перпендикулярно одна до одної 4 планки, довжиною 1,5 метри кожна. Тобто спереду, ззаді, зліва і справа. На верхньому кільці, яке трохи менше діаметра голови, кріпляться у 4-х точках чотири мотузки, низ яких прив’язаний до відповідних планок.

Утворюється конструкція, схожа на трапецію, де на голову одягається верхнє кільце, а та талію – нижнє кільце, від якого відходять 4 півтораметрові дерев’яні планки. Тримається конструкція завдяки мотузкам, які відходять від меншого кільця, що тримається на голові.

Кільце на голові Петро забезпечив м’якою тканиною, щоб воно комфортно кріпилось до голови користувача пристрою.

Таким чином, пристрій Петра автоматично вимірює необхідну дистанцію між людими у 1,5 метри. Навіть більше – якщо 2 людини користуватимуться такими пристроями, то небезпека заразитися ще більше нівелюється, адже відстань між 2-ма людьми в такому випадку збільшується аж до 3-х метрів!

Петро наразі шукає спонсорів на свій стартап. Якщо його підтримають фінансово, є можливість серійного виробництва. Назву девайсу Петро поки-що не придумав, але є ідея назвати його “Дистансер”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *