Роботодавець знайшов втрачену 2 роки тому… совість

Одному із роботодавців, як стверджує регіональне видання “Польща від вечора до рання”, вдалося знайти і повернути втрачену 2 роки тому совість. Хоча чоловік і сам не вірить, що це назавджи і що в майбутньому він випадково не втратить її знову. “В цьому світі немає нічого стабільного“, – повідомив пан Казік репортеру видання.

Історія сталася 2 роки тому на одному із курортів Балтійського моря. Пан Казік, власник невеликої забігайлівки неподалік пляжу взяв тоді на роботу 4-х українців. Українці за словами власника забігайлівки спонукали його до втрати совісті, адже вони свято вірили, що “кидають” тільки агенції, а прямий роботодавець – це святий чоловік, стоячи біля якого навіть сил додається, а його цілющий погляд дає стільки енергії, що навіть по 14 годин працювати хочеться без перекурів.

Власник забігайлівки стверджує, що у втраті ним совісті була вина саме українців. “В природі існує закон збереження енергії. Українці вірили, що я їх не обману ні за яких обставин. А сталося за законом збереження енергії з точністю до навпаки. Я не винен. Це Всесвіт і його закони“, – підсумував пан Казік.

Так що ж все таки сталося того спекотного літа і до чого тут совість прямого роботодавця? Справа в тому, що хитрий пан Казік підписав з українцями, які в нього працювали договір на мінімальну крайову (мінімальну зарплату). Години писав які хотів, а українці це все підписували не читаючи. В результаті, роботодавця покинула совість і він не зміг зробити нічого іншого як замість відпрацьованих 350 годин заплатити як за 170. Кожному. Тобто замість 4550 злотих на місяць кожен українець отримав по 2210 злотих, про що підписав відповідні папери.

Після цього совість довго не приходила до Казіка. Приходила навіть інспекція праці, але нічого не змогла довести, адже на папері все було ідеально правильно.

Совість вирішила повернутися несподівано, у 2021 коли почало бракувати працівників під час гарячого сезону. Знову взявши на роботу довірливих українців пан Казік за перший місяць роботи заплатив як належить. Це тому що поки що присутня совість і ще довго до завершення сезону. Проте не факт, що совість у серпні-вересні знову не вирішить помандрувати і покине свого господаря.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *